Hľadáte firmu na vypracovanie transferovej dokumentácie? Spoľahnite sa na odborníkov!

Posted by

Podnikanie v súčasnosti nie je žiadnou malinou a tí z nás, ktorí sa mu venujú naplno, určite vedia, čo všetko to obnáša. Neustále zmeny v zákonoch, nariadeniach a predpisoch nenechajú nikoho chladným a sledovať ich dá niekedy poriadne zabrať. Avšak tí, ktorí si chcú svoje podnikanie aspoň o niečo uľahčiť, sa spravidla v takýchto situáciách obrátia na externú firmu, ktorá im s daných problémom pomôže. Takýmto problémom môže byť napríklad aj vypracovanie transferovej dokumentácie. Že ste o tom ešte nepočuli? Čítajte ďalej a dozviete sa, ktoré subjekty majú povinnosť transferovú dokumentáciu vypracovať a čo všetko v sebe zahŕňa. 

Čo je transferové oceňovanie a transferová dokumentácia?

Vypracovanie transferovej dokumentácie a jej výhody
Zmysel transferovej dokumentácie

Stále sa nachádzame v oblasti podnikania a keď hovoríme o transferovom oceňovaní, je potrebné podotknúť, že povinnosť vypracovať transferovú dokumentáciu vznikla na základe zvýšeného počtu daňových kontrol a celkovej snahy štátu o férové obchodovanie. Transferové oceňovanie i vypracovanie transferovej dokumentácie je teda proces, v ktorom ide o popis jednotlivých obchodných transakcií medzi ekonomicky prepojenými osobami. To znamená, že jeden človek môže byť konateľom v dvoch firmách, avšak tieto firmy si medzi sebou nemôžu predávať tovar za akúkoľvek cenu. Cena musí totiž zodpovedať bežnej cene na trhu. Ide teda o akúsi dokumentáciu, do ktorej môže daňová kontrola kedykoľvek nazrieť a skontrolovať férovosť jednotlivých obchodných transakcií. Postup vypracovania transferovej dokumentácie určilo Ministerstvo financií Slovenskej republiky. Obsah tejto dokumentácie sa líši v závislosti od toho, o aký typ účtovnej jednotky sa jedná či ďalších kritérií, ktoré sú kladené na daňovníkov.

Na koho sa obrátiť v prípade, že potrebujete pomôcť s vypracovaním transferovej dokumentácie?

Vypracovanie transferovej dokumentácie je pomerne zložitá záležitosť, a tak sa vo väčšine prípadov podnikatelia obracajú na skutočných profesionálov v tejto oblasti, ktorí majú s transferovým oceňovaním i vypracovaním transferovej dokumentácie bohaté skúsenosti. Nenechajte nič na náhodu o obráťte sa aj vy na tých, ktorí vám ochotne pomôžu. Ak totiž vašu transferovú dokumentáciu nepredložíte včas či správne vypracovanú, hrozia vám sankcie. Tým sa však spolu s nami môžete vyhnúť! Využite služby profesionálov v oblasti daňového poradenstva i vypracovania transferovej dokumentácie a kliknite na webovú stránku https://www.easystart.sk/