Šálky jako základní vybavení kavárny

Posted by

Kavárna představuje místo, kam si lidé chodí vychutnat tento zázračný nápoj. Je vědecky dokázáno, že právě káva má na lidský organismus blahodárné účinky. Pokud se spojí výborná káva a správná atmosféra, člověk si dokonce odpočine. Při servírování kávy jsou důležité i šálky. A právě šálky představují základní vybavení kavárny, od kterých se toho odvíjí skutečně mnoho. Víte, jakou šálek si vybrat, aby se váš zážitek z pití kávy zdvojnásobil? Víte také, jaký význam mají šálky při pití kávy a co vám jejich správný výběr může nabídnout?

Výběr šálků – z jaké si vychutnáte kávu?

Šálky rozhodně patří do vybavení kavárny
Vybavení kavárny pro méně lidí

Jen málokdo si dokáže představit svůj den bez šálku kvalitní kávy. Pokud i vy patříte mezi ty, kteří si chtějí svou každodenní šálek kávy skutečně vychutnat, jste na dobré adrese. Poradíme vám, jak si je vybrat správné! Šálky lze obecně rozdělit na dvě základní skupiny, a těmi jsou malé a velké šálky. Záleží na tom, jaký typ kávy preferujete. Pokud patříte mezi milovníky espressa, měli byste si ho vychutnávat z malé, nejlépe porcelánové šálky. Pokud máte rádi například cappuccino, zvolte šálek s větším objemem. Pokud jste milovníkem dobrého latté, myslete na to, že by se mělo servírovat výhradně ve skleněném poháru. Napadlo vás někdy, že i tvar šálku může mít vliv na to, zda si kávu skutečně vychutnáte? Ideálem je kónický tvar, který dokáže ovlivnit výslednou chuť kávy. Pokud máte rádi vůni čerstvé kávy a jste milovníkem toho, když káva voní po celé místnosti, zvolte zaoblený tvar. Chuť kávy ovlivňuje i to, jakým způsobem je namletá. Pokud si chcete kávu skutečně vychutnat, měli byste mít po ruce kvalitní kávovar. Chuť kávy ovlivňuje dokonce i to, na jakou tloušťku jsou namleté ​​zrna. A poslední, co dokáže ovlivnit váš požitek z kávy je prostor, ve kterém si ji vychutnáváte. Tam, kde se člověk cítí příjemně, tam si dokáže kávu vychutnat mnohem lépe. Je tedy důležité, abyste byli v psychické pohodě. Patříte mezi ty, kteří se vyhýbají přeplněným kavárnám? V tom případě si kávu vychutnáte mnohem více například doma nebo v práci. Pokud jste kavárenský typ, v tom případě budou pro vás gastronomická zařízení tím správným řešením.

Vybavení kavárny však netvoří jen šálky

I když jsou šálky jednou z nejdůležitějších částí každé kavárny, nejsou jediné, co kavárny při své činnosti potřebují. Pokud vás zajímá, co patří do základního vybavení kavárny, navštivte http://www.ikelp.cz/, kde najdete všechny potřebné informace.